Dinsdag 24 september sprak ik op Get social over online video. Online video wordt steeds belangrijker en er zijn steeds meer mensen die er een start mee willen maken. In 40 minuten gaf ik een snelcursus video en YouTube.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voor het maken van een goede video. Wat is het verhaal dat je wilt vertellen? Wat is het doel van de video en hoe ga je het in beeld brengen? Allemaal vragen die je moet beantwoorden nog voor de eerste draaidag.

Technisch alles in orde

Leuk een goed verhaal maar technisch gezien moet alles natuurlijk ook in orde zijn. Goede audio, scherpe beelden. Alles draagt bij aan de boodschap die je over wilt brengen. Eigenlijk lijkt het maken van een goede video veel op het houden van een goede presentatie. Goede voorbereiding, technisch perfect maar vooral een mooi verhaal.

 En een beetje lef

Best makkelijk dat online video. De eerste stappen dan… Nu alleen nog de lef en de kans om het te doen. Grote kans dat mensen enthousiast zijn maar dan moet je het wel gaan DOEN. Goh, dat is met een presentatie net zo. Bedankt Jeanet Bathoorn, ik deed het graag.