Eigenlijk, eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. Dat dagelijks bloggen is overduidelijk niet gelukt en daar baal ik enorm van. Het leek mij zo leuk om iedere dag te schrijven, maar helaas. In de praktijk bleek de dag vaak korter dan gedacht. Nu wil ik de draad weer oppakken maar weet ik niet zo goed waar te beginnen. Ik heb te veel te zeggen. Vandaag bijvoorbeeld is mijn tas gejat maar vorige week klom ik de trap op om een goede vriendin te bezoeken. Zo maar even twee onderwerpen om over te bloggen.

Dat is het probleem met bloggen. Als je wel dagelijks een dosis inspiratie krijgt maar niet de tijd vindt om het op papier te zetten. Je weet op een gegeven moment niet meer waar je moet beginnen. Het is net als je kamer opruimen, als je dat niet met enige regelmaat doet dan ligt er op een gegeven moment zoveel “zooi” dat je niet meer weet waar je moet beginnen.

Je hebt altijd een keuze

Even terug naar die trap van vorige week. Een goede vriendin heeft een bovenwoning en dus komt er na de drempel direct een trap. Ik zou kunnen zeggen dat het niet haalbaar is om bij haar op bezoek te gaan. Er zal niemand zijn die dat niet begrijpt. Voor iemand in een rolstoel vormt een trap gewoonweg een obstakel. Het gevolg is dan wel dat ik nooit zal zien hoe zij woont.

Ik zou er ook voor kiezen om op je kont de trap op te klimmen en vervolgens naar de bank te kruipen. Hartstikke onhandig, a-sexy en misschien zelf enorm kwetsbaar want onder aan aan de trap neem je immers toch afscheid van je benen. Dat voelt eigenlijk best vreemd maar het is het altijd waard. Ik krijg er altijd een hele ervaring voor terug. Nu weet ik hoe zij woont en hebben we echt een geweldige avond gehad.

Gewoon doen of in ieder geval proberen

Eigenlijk is het met elk obstakel hetzelfde liedje. Je kunt er voor kiezen om het gevecht aan te gaan of je kunt je omdraaien en niet meer verder gaan. Dat laatste brengt in ieder geval geen vooruitgang. Een poging om het gevecht met een obstakel aan te gaan is weliswaar geen garantie op succes maar het brengt je in ieder geval verder dan onder aan de trap blijven staan.