Mannen houden van bier en mannen houden van sport. Deze commercial van Guinness weet die twee onverwacht goed te combineren. Maak je klaar voor rolstoelbasketbal met een aparte twist aan het eind.

Guinness heeft minder dan twintig woorden nodig

Als de boodschap goed is, heb je geen inpakpapier nodig. Dat moeten ze bij Guinness gedacht hebben. In de commercial zegt de voice over slechts veertien woorden

“Dedication. Loyalty. Friendship. The choices we make reveal the true nature of our character.”

De pay-off brengt het totaal op zeventien

Made of More

Een verhaal van muziek en beeld

Muziek en beeld. Het is een krachtige combinatie en dat blijkt ook weer bij deze Guinness-commercial. De rustige iets wat melancholische muziek in combinatie met de flitsende beelden van een potje basketbal, woorden zijn (bijna) overbodig. De combinatie van beeld en en muziek geeft je een goed gevoel.

Maar dan die schok

Opeens staat bijna iedereen op uit zijn rolstoel, als kijker ben je in shock. Wat gebeurt hier! Voor je goed beseft wat er zojuist gebeurde zitten alle vrienden gezamenlijk aan de Guinness. A, mooi denk je.. Echte vrienden “no matter what”. Echte vrienden drinken Guinness. Mooi zo’n commercial. Ik ren naar de Ierse pub en bestel nu een Guinness.