Mensen, ik heb zin in de zomer. De zon op mijn bolletje, ijsjes op De Veluwe en het zonlicht dat je ’s morgens wekt. Helaas, het voorlopig nog donker als de wekker gaat en het is eerder weer voor warme choco met slagroom dan voor ijs. Dus creëer ik de zomervibe voorlopig met muziek.

Teske – Lievelings

Over smaak valt te twisten en gevoel is subjectief, maar het gitaardeuntje van Teske’s Lievelings brengt mij in zomerse sferen. In mijn gedachte zie ik dansende mensen op straat en lachende mensen in een cabrio met de zon op hun bolletjes. Haha, alsof dat de typische Hollandse zomer is…

Maar ho eens even, via Tim kwam ik er achter dat Lievelings slechts een cover is. Het origineel is van Namika. Een Duitse zangeres/rapper uit Frankfurt. En hoewel mijn Duits niet verder gaat dan”Bitte die eis karte” en “Noch einmal” vind ik het origineel nog veel leuker dan Lievelings. De flow voelt gewoon beter.

Zo’n gevoelsdingetje

Gek eigenlijk dat ik het origineel beter vind terwijl ik niet elk woord begrijp. Ok, ik heb heus wel een idee wat ze zingt en ik denk dat als ik het moest vertalen dat ik een heel eind zou komen, maar niet elk woord. Uiteindelijk is het zo’n gevoelsdingetje denk ik. Het is en blijft immers muziek, en muziek hoor je niet alleen, dat voel je ook. En laten we wel wezen, lieblingsmensch bekt lekkerder dan lievelings.