Je hebt mensen die noemen zichzelf een held. Je hebt mensen als Ben Affleck die zichzelf in een kostuum hijsen om een held te zijn. En je hebt mensen die liever geen held zijn, ik behoor tot de laatste categorie. 

Te snel een held

Weet je wat het gevaar is van de huidige maatschappij? Voor je het weet ben je voor iemand een held. Leuk, en een hele eer maar ook problematisch. Voor je het weet moet je voldoen aan een torenhoge verwachtingen, staat de spotlight op je gericht. Sta je ineens op een voetstuk en als je er eenmaal op staat, kun je alleen nog maar van je voetstuk vallen.

Helden zijn gewoon mensen

Hoe hoog je iemand ook hebt zitten. Helden zijn gewoon mensen. Mensen maken fouten en voldoen maar zelden aan het ideale heldenbeeld dat geschept wordt. Martin Luther King heeft bijvoorbeeld fantastische dingen gedaan maar uiteindelijk heeft ook hij zijn kruisje. Held? Wellicht en wellicht ook niet.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.