Vandaag sluit het jaar 2014 definitief zijn deuren. Tijd dus om voor voor de laatste keer terug te blikken op 2014. Het is wellicht wat clichématig maar op een blog moet teruggekeken worden naar het afgelopen blogjaar. Welke post waren populair en hoeveel heb ik eigenlijk geblogd? Dit was het blogjaar 2014.

Een paar cijfers

2014 was niet het jaar van veel blogs. Ik schreef er (inclusief deze) vijfenveertig. De zondag en de donderdag zijn mijn favoriete dagen om te bloggen. Ik schreef zestien van mijn berichten op deze dagen. De langste reeks berichten achter elkaar was van 7 november tot 11 november.

Gepubliceerd in 2014, de top 5

Hoewel ik niet veel berichten schreef in 2014 zaten er een paar pareltjes tussen. Dit is de top vijf van artikelen die ik in 2014 schreef.

Combineer je profielfoto en omslagfoto op Facebook 2014
Deze post staat met stip bovenaan. Ook in 2014 wilden jullie graag weten hoe je een profielfoto en omslagfoto op Facebook kunt combineren. Door veranderingen in de lay-out was ik genoodzaakt om de template te updaten.

Drie redenen om je iPhone niet direct te updaten naar IOS 8
Rondom de release van IOS gaf ik je drie redenen om niet direct te updaten naar het nieuwe besturingssysteem van Apple. Waarom ik dit artikel schreef? Omdat veel mensen in mijn omgeving tegen problemen aanlopen bij het updaten. Problemen die meestal te wijten zijn aan het willen updaten in de eerste uren van een release.

Eelco is geschokt
Normaliter blijf ik ver van politieke zaken maar voor de “Minder Marokkanen-uitspraak” van Wilders maakte ik een uitzondering. Ik voelde dat ik er over moest schrijven. Want Nederlandse Marokkanen zijn gewoon Nederlanders.

Facebook: advertenties gebaseerd op web-activiteiten uitschakelen
Wederom een bericht gerelateerd aan Facebook. Ik zocht voor mijzelf uit hoe ik advertenties gebaseerd op web-activiteiten kon uitschakelen en deelde dit vervolgens met jullie.

Beter slapen doe ik zo
Slapen, ik ben er geen kei in en blijkbaar vele van jullie ook niet. Dit bericht over wat ik doe om beter te kunnen slapen is massaal gedeeld en binnen een maand in de top vijf van het jaar gekomen.

Op naar volgend jaar

Dit is hem dan de top 5 van afgelopen jaar. Mocht je nou denken ‘dit zijn alleen maar berichten uit 2014’, dat klopt. Zo is dit overzicht toch een beetje anders dan alle andere overzichten die je zo aan het einde van het jaar om de oren vliegen. Tot volgend jaar, tot de volgende blog!