Het voelt best een beetje vreemd, op nummer één staan in de lijst met de 25 best gelezen artikelen 2012 van Frankwatching. Ja, Pelpina en ik maken elke week met veel plezier een video en we horen regelmatig dat mensen geholpen zijn door de video of er met plezier naar hebben gekeken maar dit hadden wij of in ieder geval ik nooit verwacht.

Het is natuurlijk leuk. Op nummer één staan maar terwijl ik het schrijf weet ik dat het daar niet om draait. Pelpina en ik maken de video’s niet omdat we bovenaan willen staan, we maken ze ook niet om er ooit een Oscar voor te krijgen en we maken ze ook niet om er beroemd mee te worden. Nee, ik denk dat ik namens Pelpina en mijzelf spreek als ik zeg dat wij de video’s maken omdat we het leuk vinden.

Wij helpen graag

Wij vinden het leuk om met (social) media bezig te zijn en tegelijkertijd mensen te helpen. De kracht en wil om elke week een video voor Frankwatching te maken zit niet in een lijstje met toppers. De kracht en wil haal ik uit onze kijkers/lezers, de reacties die wij ontvangen en wellicht heel egocentrisch; de gedachte dat wij iemand verder hebben geholpen.

Iedereen bedankt

Bedankt bezoekers van Frankwatching voor het lezen van de artikelen en het bekijken van de video’s. Bedankt Pelpina voor de samenwerking en de inspiratie en bedankt de rest van het team. Pelpina en ik staan dan misschien op één, zonder het team of de bezoekers was dat niet gelukt.