Een tijdje terug ben ik begonnen met autorijden of liever gezegd, ik ben begonnen met autorijlessen. Sinds de start van mijn carrière op de weg krijg ik regelmatig de vraag “hoe doe je dat dan?” Een vraag die schijnbaar op iedereen’s lippen brand en daarom volgt hier een schriftelijke verklaring.

Gassen en remmen

De slimmeriken onder ons hebben al lang door dat ik dat nooit met mijn benen zou kunnen. Het antwoordt is dus verbluffend eenvoudig. Ik geef gas met mijn handen. Achter het stuur loopt een hendel dat dienst doet als gaspedaal. Hoe harder ik daarin knijp, hoe harder ik rij.

Naast gassen zul je zo nu en dan ook moeten remmen. Ook dit is eigenlijk zeer eenvoudig, Naast het stuur zit aan de rechterkant een hendel en als ik die van mij af duw dan rem ik.

.

Sturen

Goed, nu wordt het ingewikkelder, want als ik een hand gebruik om te remmen en gas te geven blijft er nog maar één hand over om te sturen en inderdaad, ik gebruik alleen links om te sturen. Als hulpmiddel hierbij heb ik een knop zodat ik het stuur gewoon makkelijk rond kan draaien. Het voordeel hiervan is dat ik met mijn duim alle verlichtingszaken kan regelen.

.

Redesign That Car

Het is eigenlijk allemaal niet zo heel spannend, ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich het niet kunnen voorstellen. Het is gewoon een kwestie van anders met het concept autorijden omgaan.