Twitter bestaat acht jaar en dat is voor de dienst reden om gebruikers de mogelijkheid te geven hun eerste tweet te bekijken. Leuk want o wat zijn mensen veranderd. De meeste van ons zijn een stuk wijzer geworden.

Tijdens mijn stage bij de Evangelische Omroep kwam ik in aanraking met Twitter. Het was dé rage op onze afdeling en al snel sloeg het vuur over. Binnen de EO was onze afdeling koploper op Twitter. Het verspreide zich als een lopend vuurtje door de EO en binnen no-time stond er op het intranet een heuse Twitter-lijst met twitterende EO’ers. Die lijst raakte echter al snel outdated.

De nieuwe speeltuin

Twitter was de nieuwe speeltuin voor ons en o wat hebben we gelachen. Op een gegeven moment kwam er dat moment dat we elkaar gingen tweeten ook al zaten we naast elkaar. Het zelfde geldt overigens voor de vraag of iemand nog koffie wilde. Zo heerlijk fout!

Over fout gesproken, mijn huidige twitternaam is niet de naam waarmee ik ooit begonnen ben. Dat is maar goed ook. Ik had in al mijn onwetendheid bedacht dat @thaHandymen wel grappig zou zijn. Dat was het ook, totdat een freelance-collega’s vertelde dat er een gelijknamige erotische website bestond. Doh!!!

Het ging om het twitteren, niet om de inhoud

Nog zo iets, in het begin ging het regelmatig over het aantal tweets in plaats van de inhoud. Hoe hoger het cijfertje… afijn, je kent het wel. Gelukkig ben ik iets wijzer geworden. Toch had ik die begintijd niet willen missen. Het heeft meegeholpen in wie ik nu ben en ik op de dagen dat ik overweeg te stoppen met Twitter bedenk ik mij wat ik aan Twitter te danken heb. Vriendschap, informatie, persoonlijke groei, inzicht en natuurlijk mijn huidige baan.

En voor al die mensen in mijn tijdlijn: