Dat lieve mensen is de grote vraag. Niet alleen als Cupido in de liefde, maar ook met een spiegelreflexcamera tijdens de fotografie-workshop van Mon et Mine.

Terug naar de basis

Vroeger toen ik jong was, dat wil zeggen zo’n vijf jaar geleden speelde ik al regelmatig met een Nikon D100 en dat werd later een Nikon D200. Camera’s en fotografie zijn mij dus niet onbekend. De workshop begon met de basis van fotografie. Diafragma’s, sluitertijden, ISO-waardes en natuurlijk lenzen. Veel kwam mij nog bekend voor, maar ik moet zeggen zo’n opfriscursus is zo gek nog niet.

Aan de slag

Na de spoed opfriscursus zijn wij aan de slag gegaan. Fotografen is net als fietsen, eigenlijk verleer je het nooit. Het enige minpunt was dat ik helemaal niet aan de camera gewend was en dus regelmatig net niet kreeg wat ik wilde omdat ik het even niet kon vinden. Om hulp vragen ben ik echter niet zo goed in maar dat heb ik toch een paar keer gedaan. Dit leverde een aantal mooie plaatjes op!

Zo trots als een pauw

Er is één foto waar ik in het bijzonder erg trots op ben. Een foto van mijn goeie vriendin Sabrina. Je kent het wel, die situaties waar fotograven elkaar op de foto zetten om dan vervolgens in lachen uit te barsten. Deze foto kwam uit zo’n soort situatie alleen heb ik gewacht tot Sabrina dacht dat ik een foto genomen had en die van haar aan mij liet zien. Compleet onverwacht, maar een prachtig foto.

Model o model

Zelf wilde ik graag op de foto zonder mijn rolstoel. Soms heb ik echt een hekel aan dat ding. Ik heb altijd al graag een foto willen hebben van mij op een trap. Een situatie die nooit voorkomt, maar misschien juist daarom mij zo aanspreekt. Het was flits, flits en nog eens flits. Ik voelde mij net een beroemdheid. Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Zelf ook een camera?

Ik loop al tijden met het idee in mijn hoofd dat ik zelf ook een spiegelreflex wil kopen. Gisteren ging dat verlangen wederom branden. Als ik zie wat je er allemaal mee kan dan word ik spontaan gelukkig. Misschien koop ik dus binnenkort zelf ook een spiegelreflex!!