Hoeveel applicaties hebben toegang tot jouw twitter account? Waarschijnlijk veel meer dan dat je zelf denkt. Toen ik het ging controleren stond bij mij de teller op zeventig! Zeventig applicaties die het recht hebben om mijn tweets te bekijken of (erger nog) toestemming hebben om namens mij tweets te publiceren!

Ooit hebben deze applicaties toestemming gekregen omdat ik ergens makkelijk kon inloggen met Twitter of omdat ik gratis een boek zou krijgen en noem het maar op. Die toestemming is op dat moment misschien gewenst maar geldt voor altijd en eeuwig tenzij je de toestemming intrekt.

Er kan niets mis gaan bij het intrekken van de toestemming

Je kunt de eerder gegeven toestemming intrekken via de instellingen van Twitter. Vervolgens kun je kiezen voor applicaties en daar de toestemming intrekken. Indien je per ongeluk de toestemming intrekt van een applicatie die je (nog) wel gebruikt dan zal deze applicatie vanzelf opnieuw om toestemming vragen. Er kan dus helemaal niets misgaan tijdens dit proces.

Dus ik zou zeggen: intrekken die toestemming! Tenslotte ben jij de enige die berichten op jouw account zou mogen plaatsen.