Een huisstijl is de ruggengraat van je merk. De keuze in fonts en kleur zijn bepalend voor de uitstraling. Inmiddels staat mijn merk als een huis en dit waren mijn keuzes.

Kleurgebruik

De keuzes voor de kleuren van Martens Media zijn weloverwogen en doordacht. Dit mijn kleuren, en de reden waarom ze mijn kleuren zijn geworden.

Cyaan

De kleur Cyaan heb ik gekozen omdat ik het een hele frisse kleur vind. Daarnaast wilde ik graag een van de CMYK kleuren gebruiken omdat je met deze kleuren alles kan maken wat je wilt. Ik hou tevens veel van blauw. Cyaan wordt gebuikt voor koppen of bijvoorbeeld URL’s. Het logo is kleurloos.

Zwart

De kleur zwart heb ik gekozen omdat die voor mij kracht en stijl uitstraalt. Het is een opvallende kleur die goed contrasteert met mijn Cyaan.

Zilver

De M is zilverkleurig, Zilver is een kleur die voor mij heel stijlvol oogt. Het heeft iets chique’s. Het was in eerste instantie een enorme strijd wat voor kleur de M zou worden, maar na veel geschetst en testen in Illustrator heeft zilver gewonnen

Donker grijs

Ik vond dat mijn alleen de M recht had op een kleur. Toen ik besloot de M zilver te maken werd de achtergrond cirkel automatisch donker grijs. Op deze manier springt de M uit de cirkel.

Wit

De krach van wit wordt vaak onderschat. Ik heb gekozen voor wit als letter kleur. Wit is onbevooroordeeld en kan nog allerlei kleuren worden. Wit staat ook voor schoon en schoonheid.

Fonts

Een slecht gekozen font is desastreus voor je logo en verdere uitstraling. Voor de huisstijl heb ik gekozen voor de volgende fonts.

Anklepants

Gekozen voor de subkoppen in combinatie met de kleur cyaan. Kernwoorden van dit font zijn Stoer en robuust.

Russell Square

Font van Martens Media en gekozen omdat hij stijlvol is. Pas goed bij het karakter van Martens Media en staat zeer goed bij het logo. Het hoekige van Russell Square spreekt mij enorm aan. In combinatie met het beeldmerk straalt Russell Square uit wat ik ben. In het magazine wordt Russell Square gebruikt voor de koppen en aandachttrekkers van de pagina’s.

Georgia

Georgia heb ik gekozen om meerdere redenen. Ten eerste pas het goed in combinatie met de andere fonts, ten tweede omdat het een bloedmooie letter is, ten derde is de font familie zeer uitgebreid waardoor je het font op verschillende wijze kan inzetten. Deze letter vind ik tevens uitstekend leesbaar en dat vond ik voor mijn magazine een van de belangrijkste voorwaarden.

De huisstijl van Martens Media is samen te vatten met de woorden:
Sterk, Strak, afwijkend en doeltreffend.