Hyves gaat zich meer richten op kinderen want jongeren zijn massaal naar Facebook getrokken. Twitter heeft inmiddels ook meer gebruikers dan de Oer-Hollandse netwerksite. Niets nieuws onder de zon want dat het slecht gaat met Hyves is al langer bekend.

Hyves richt zich op kinderen

Netwerksite Hyves lijkt de strijd met Facebook op te geven. Nu.nl meldt dat in een vrij recent nieuwsbericht.

Volgens Bos is de Nederlandse profielensite veel gebruikers kwijtgeraakt in de groep twintig- tot veertigjarigen, maar komen Nederlandse kinderen vaak nog door Hyves voor het eerst in contact met sociale media.

Keuze voor een focus

Persoonlijk vind ik het een goede ontwikkeling. Je gunt ieder site zijn bezoekers maar wat ik ontzettend mooi vind is dat Hyves weer echt zijn eigen doelgroep krijgt. Op deze manier wordt de doelgroep ook beter bediend. Kinderen hebben nou eenmaal een andere behoefte dan volwassenen.

Mooie ontwikkeling

Dat levert volgens mij iets heel moois op. Kinderen die exact krijgen waar ze om vragen omdat Hyves hun als grootste doelgroep ziet. Dat ik volgens mij een heel mooi gegeven. Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe move gaat uitpakken voor Hyves.

Facebook heeft iedereen als doelgroep

Het kiezen van een heldere doelgroep zorgt er in ieder geval voor dat ze weten voor wie ze het allemaal doen. Dat is volgens mij het probleem van Facebook. Facebook is zijn doelgroep kwijt. wil iedereen vasthouden maar dat staat gelijk aan concessies doen en dat is duidelijk te merken.

Hyves, ik ben helaas te oud voor je maar ik wens je een mooie toekomst. Richt je op de kinderen van onze maatschappij en zorg goed voor ze. Dan ga ik nu weer even Facebook-en