Vandaag gaat de #WOT over mijlpalen en geloof mij, daar valt veel over te zeggen. Mijlpalen zijn rare dingen want wat voor de één een mijlpaal is, is voor de andere de gewoonste zaak van de wereld. Neem nou 100 meter lopen. De meeste lezers zullen hier geen problemen mee hebben en voor andere zou het een mijlpaal zijn. Het is maar net hoe je er naar kijkt en wat je eigen situatie is.

Gek eigenlijk, wat een mijlpaal is bepaal je helemaal zelf.

Het bakken van een ei? MIJLPAAL! Het kopen van je eigen kleren? MIJLPAAL! Sommige mensen zullen het onzin vinden en andere zullen grinnikend achter hun scherm zitten. “dit zijn toch geen mijlpalen?’ Afhankelijk van de situatie kunnen dit best mijlpalen zijn.

Wat je mijlpaal ook is, vier het bereiken van een mijlpaal

Als je het hebt over mijlpalen dan kan het behalen ervan niet onbesproken blijven. Als je bepaalt wat je mijlpalen zijn dan weet je ook wanneer je wat te vieren hebt. Dat hoort bij mijlpalen! Ze moeten gevierd worden! Dat hoeft natuurlijk niet altijd met een alcoholische versnapering. Het gaat erom dat je even stilstaat bij de mijlpaal.

Sommige mijlpalen hoef je helemaal niets voor te doen

Dat klinkt wat tegenstrijdig niet? Maar het is echt zo. Vorig jaar werd ik 25 en daar heb ik niets voor gedaan. Gewoon elke morgen opstaan en leven. We doen niets anders… “25 alweer? Dat is een mijlpaal!” Ach, we hebben in ieder geval wat te vieren!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.