Ik zit hier nog met een soort van tranen in mijn ogen. Ze rollen weliswaar nog niet over mijn wangen maar de emotie is voelbaar. De oorzaak is een video gemaakt door @Punkmedia met in de hoofdrol Elja.

Ze zeggen dat beelden meer zeggen dan woorden maar bij Elja is dit juist andersom. De kleine 10 minuten die het filmpje duurt zijn tien minuten die je kunt typeren als “IN YOUR FACE”.

Het laatste jaar ben ik heel erg bezig met personal branding maar steeds vaker is dat branden een soort last. Je zou kunnen zeggen dat er dan iets mis is met mijn branding maar is dat wel zo. Elja zegt op 2,35

Ik wil geen brand zijn. Ik wil gewoon mijzelf zijn.

en dat gevoel ken ik. Ergens wil ik helemaal geen merk zijn. Ik wil mijzelf zijn. Doen wat ik leuk vind. Natuurlijk wil ik dat mensen mijn kwaliteiten herkennen. Dat men weet waar ik goed in ben. Dat is belangrijk maar soms voel ik mij meer een merk dan een persoon.

Het gaat toch om mij?

Het is een beetje het zelfde met mijn rolstoel. Gisteren was het bij 1vandaag een item over een robotpak waardoor mensen met een dwarslaesie kunnen lopen. Heel fijn, voor mensen met een dwarslaesie maar de nieuwswaarde was 0,0. Grote kans dat ik de komende twee weken moet uitleggen dat dit pak geen oplossing voor mij is.

Absurd trouwens dat een handicap voor mensen zo belangrijk is. Een van de meest gestelde vragen in mijn leven is de vraag: Wat heb je?
Daar zou het toch helemaal niet over moeten gaan. Ik ben toch geen rolstoel met een lichaam er aan vast? Ik wil helemaal niet “Eelco die jongen in de rolstoel” zijn. Ik wil gewoon mijzelf zijn.

Wat nou zakelijk bloggen!

Later in de gaat het over zakelijk bloggen of liever gezegd persoonlijk bloggen. Dat is iets waar ik het moeilijk mee heb. Ergens voert er zich in mij een tweestrijd. Aan de ene kant wil ik graag bloggen met een zakelijk karakter en aan de andere kant vind ik het persoonlijke karakter zo mooi.

Het probleem met zakelijk bloggen is dat er altijd een toegevoegde waarde in moet zitten. Dat lukt mij niet, althans niet altijd. Daarnaast zijn er veel meer mensen met meer kennis en kunde over de onderwerpen dan ik. Ik kom net kijken. Af en toe voelt zakelijk bloggen alsof ik als peuter Pieter van de Hoogenband ga vertellen hoe je het beste kan zwemmen. Dat is toch vreemd!

Mijn ogen zijn geopend. Dat zakelijk bloggen hou ik niet vol. Ik vind het leuk om over sociale media te praten maar ik ben geen sociale media. Ik heb mijn meningen maar kan deze niet toetsen aan jarenlange ervaring. Ik weet veel maar dat is soms nog verrekte weinig. Zakelijk bloggen? De komende tijd ga ik gewoon bloggen. Zakelijk, persoonlijk wat ik maar wil. Uiteindelijk is dit mijn blog met de url eelcomartens.com en (gelukkig) niet TheSocialMediaExpert.com

Elja bedankt voor je wijze woorden. Inspirerend, openhartig en echt. Daar hou ik van.