De makers van Instagram kwamen eerder al met Hyperlapse en vandaag is daar Layout bijgekomen. Layout is een fotocollage-app die het mogelijk maakt om meerder foto’s met elkaar te combineren. Zo kun je een collage van je foto’s creëren. Niet vernieuwend, noch heel spannend, wel heel leuk.

UI-Choose LayoutWanneer je de app opent kan je direct maximaal negen foto’s selecteren om mee te werken. Om te beginnen heb je acht standaard layouts die je naar hartenlust kunt aanpassen. Zo kan je de grote van een foto aanpassen, een foto verplaatsen door simpelweg te slepen, kantelen en spiegelen. Nadat je jouw collage hebt gemaakt heb je de mogelijkheid om naadloos over te gaan in Instagram en daar een filter toe te voegen en de foto te plaatsen Het werkt allemaal super intuïtief. Een kind kan de was doen.

Handige optie voor gezichten

Wat ik een enorm pluspunt vind is de gezichten-tab. Hier vind je alle foto’s met gezichten erop. Zo is wordt het makkelijk om je vrienden te vinden tussen al je foto’s. Gemak, dat is eigenlijk het toverwoord van deze app. Layout draait super soepel en ik denk dat we de komende tijd mooie creaties kunnen verwachten.

Voorlopig alleen voor iOS

Layout is momenteel alleen te downloaden voor mensen met een iPhone. Dit doet mij erg denken aan de begindagen van Instagram. Een Android-versie van Layout zal pas later worden uitgebracht.Download Layout from Instagram