Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, bogs en natuurlijk Google+. Die laatste zou weleens het netwerk van 2013 kunnen worden. Al was het alleen maar omdat Facebook steeds meer reclame in de tijdlijn stopt.

Naadloze ervaring

Een groot voordeel van Google+ ten opzichte van andere netwerken is de naadloze integratie met andere Google-producten. Op dit moment wordt er regelmatig een Google+ pagina rechts naast je zoekresultaten. Voor je het weet zit je weer op Google+.

Mobiele ervaring

In 2013 zullen we nog meer gebruik gaan maken van mobiele apparaten als smartphones en tablets. Daarom is de mobiele ervaring het belangrijkste. Google heeft mobiel heel hoog staan. Google+ is mobile first!

Vindbaarheid

In tegenstelling tot Google+ zijn de openbaar gedeelde berichten van bijvoorbeeld Facebook en Twitter moeilijk terug te vinden in de zoekmachine van Google. Vindbaarheid is voor bedrijven zeer belangrijk en ik verwacht dan ook dat bedrijven de stap gaan maken naar Google+

Er komt nog veel meer

Na verluidt is slechts 20% van de beoogde functies op dit moment toegankelijk voor het grote publiek. In 2013 zit er dus nog heel veel in het vat. Een reden om uit te kijken (en lid te worden van) Google+

Facebook wordt een grote irritatiebron

Laten we eerlijk zijn. Facebook is het afgelopen jaar een grote reclamezuil geworden. Advertentie hier, advertentie daar, gesponsorde content en de gebruikerservaring gaat er niet bepaald op vooruit. Tegenwoordig is het zelfs zo dat je een hoop berichten van je vrienden niet meer ziet omdat Facebook heeft bedacht dat jij ze niet wilt zien.
Deze attitude van Facebook zal in 2013 hetzelfde blijven. Het is wachten tot gebruikers het zat zijn en massaal gaan vertrekken. Google+ is dan zo’n beetje de enige optie.