Andrew Kramer is een van mijn persoonlijke helden op het gebied van special effects, title sequences en After Effects. Andrew Kramer sprak tijdens de 2014 AE World conference over hoe je een betere ‘artiest’ wordt. En ik kan je vertellen, zijn tips zijn nuttig zelfs voor mensen die nooit een pc aanraken. Mocht je bang zijn dat deze lange keynote gaat vervelen. De man heeft humor!

De keynote zit vol met tips om even door je gedachte te laten gaan. Hieronder staan er een paar voor als je geen 47:15 minuten hebt.

Time management

Andrew praat over het indelen van tijd. Van de avond doorhalen om een project af te krijgen tot het bewust kiezen van vrije tijd met het gezin. Over het verlies van tijd aan uitstelgedrag, Netflix  en slappe excuses om dat laatste spel te moeten spelen.

Leer met beperkingen

Wil je beginnen met iets? Leren en jezelf ontwikkelen? Dat kan altijd. Je hebt geen grote portemonnee nodig om al die plug-ins aan te schaffen. De beperkingen een programma zijn niet direct jouw beperkingen. Leer er mee omgaan en je kunt hele vette dingen maken. Leren gaat om het maken van fouten, daar heb je geen duur programma voor nodig.

Bepaal je doel

In combinatie met het eerder genoemde time management is het belangrijk om doelen te stellen. Zonder doel geen focus en zonder focus ben je zo weer een jaar verder.

Boven het maaiveld uit

Leren is leuk maar hoe val je op? Hoe word je uniek? We hebben immers allemaal toegang tot de zelfde informatie, de zelfde plug-ins, software en in sommige gevallen zelfs de zelfde beelden.  Door dingen anders te doen dan de rest. Klinkt makkelijk, is het niet maar Andrew heeft leuke voorbeelden.

Doorontwikkelen

Stel, je bent opgevallen. Hoe blijf je jezelf dan ontwikkelen, hoe blijft je gepassioneerd. Andrew Kramer heeft er een verbazingwekkende simpele tip voor. Je moet er alleen je over voor openhouden.

Ah! ik word hier enthousiast van! Als ik die man hoor praten krijg ik spontaan zin om mooie dingen te maken.