Koffie: ’Warme bruine drank van gemalen koffiebonen’ of ‘Aromatische, donkerbruine drank gebrouwen van de geroosterde en gemalen of gestampte zaden van de bessen van bepaalde tropische bomen en planten van het genus Coffea’, aldus de definitie maar de smaak is veel belangrijker. Daar draait het immers allemaal om. De smaak van een heerlijke bak koffie. Ik ben er dol op.

Dat is niet altijd zo geweest. Eigenlijk is mijn liefde voor koffie het afgelopen jaar pas echt gegroeid. Koffie drink ik al langer maar toen ik nog bij mijn moeder woonde dronk ik de koffie die in huis was… een soort van achteloos consumeren. Dat veranderde toen ik op mijzelf ging wonen. Ja, dan ga je ineens over de inhoud van de keukenkastjes :).
Na een paar verkeerde aankopen ook wel slootwater genoemd, kwam Heiko met de tip om een Bialetti venus induction aan te schaffen in combinatie met Caffé New York. Een nieuwe passie was geboren.

Untitled-1

Ik vind het leuk om koffie buiten de deur te drinken. Dat wil niet zeggen dat ik vaste klant ben bij de Starbucks. Nee, ik ga liever naar de plaatselijke koffiezaakjes. In Ede ga ik naar De Jonge Dame, een heerlijke plek die ik zou willen omschrijven als: “Je huiskamer in de winkelstraat.”. Prima koffie zonder de keuzestress van Starbucks.

Over de Starbucks gesproken, ik weet nog goed dat ik afgelopen zomer in Amerika naar de Starbucks ging en dat voelt daar toch echt anders dan in Nederland. Of het komt dat je op vakantie bent of dat ze daar wat anders doen, ik weet het niet. In Nederland voelt Starbucks klein en lopende band werk. in Amerika had voelde het aan als kwaliteit, een bedrijf met oog voor details en authenticiteit. Alleen die plastic bekers!? Wie heeft dat verzonnen!

Nee, ik ben blij dat ik thuis koffie kan drinken uit een goeie mok. Koffie uit een echte mok is pas echt genieten. Evenals de geur van koffie die bijna klaar is. Oei, ik ruik het al…