Even over Instagram. Je hebt instagrammers die foto’s van het dagelijks leven delen, — daar ben ik er één van — je hebt bedrijven en je hebt ware kunstenaars en artiesten waar de pixels van het beeldscherm druipen zo mooi. Daar gaat je hart sneller van kloppen.

Neem nou JR. Deze Franse straatkunstenaar maakt prachtige plaatjes en is zeker niet te beroerd om het principe “ere wie ere toekomt” toe te passen. Daarnaast zijn de anekdotes zeker ook grappig om te lezen.

A photo posted by @jr on

Obeygiant, je hoeft het niet eens te zijn met de politieke denkwijze van deze man om te genieten van zijn foto’s. Zijn stijl is vaak wat rauwig maar juist daarom wel verrassend in je tijdlijn.

A photo posted by Shepard Fairey (@obeygiant) on

Zijn skateboards en vormgeving jouw ding? Dan mag wolfbat zeker niet ontbreken in je tijdlijn. Het leuke aan deze instagrammer vind ik dat hij je meeneemt in het gehele proces zodat je een beetje een beeld krijg van de ontwikkeling van zijn kunst. Geen fan van skateboards? Ook dan is het zeker de moeite waard.

A photo posted by Dennis McNett (@wolfbat) on

Buiten de lijntjes kleuren, dat is de specialiteit van Micahnotfound. Hij ziet een foto op Instagram niet als iets afzonderlijks, zijn hele Instagram is één groot canvas waar alle foto’s bij elkaar één groot kunstwerk opleveren. Vergis je echter niet, al zijn foto’s zijn kunstwerken op zichzelf.

A photo posted by @micahnotfound on


Conflictstar
brengt dagelijks film quotes naar je tijdlijn maar, dan net even op een andere manier. Zijn quotes zijn met de hand getekend en helemaal in de stijl van de bijbehorende film. Geef mij maar een zak popcorn want ik zit gelijk in de filmmodus. Kunst en film, een perfecte combinatie.

A photo posted by Ian Simmons (@conflictstar) on