Soms schrik er enorm van. De dag is voorbij voordat hij begonnen is. De zaken die ik wilde doen heb ik niet gedaan en de hemel heeft het licht vast uitgedaan. Zo’n dag komt niet in de ‘100 beste dagen ooit.’ Niet dat ik ooit zo’n top ga maken want dat is zonde van mijn tijd.

Ongemerkt veel aandacht voor een schermpje

Ik ben te veel afgeleid door mijn smartphone. Het is een zegen zo’n slimme telefoon maar voor je het weet heeft dat ding op slimme wijze de regie over je leven. Leuk dat Facebook, Twitter en al die apps die op enig moment aandacht van je willen maar ze vreten ongelofelijk veel tijd.

Win tijd: zet de notificaties en piepjes uitIMG_3551

Tijd om tijd terug te winnen en mijn smartphone het zwijgen op te leggen. Alle (overbodige) piepjes en meldingen in het beeldscherm heb ik uitgezet. Handig want nu roept niet iedere app dat ik nog tientallen berichten moet lezen, beantwoorden en dat er alweer wat nieuws te melden valt. Ik laat mij niet langer afleiden.

Het enige wat bij mij nog geluid maakt is iMessage, BNR en Tweetbot. Die laatste alleen bij het ontvangen van een  direct message. De rest van de aplicaties hebben niets meer te ‘zeggen.

Zet dat ding uit, geniet van je eten

Over afleiding gesproken. Ik was gisteren in een restaurant en het viel mij op dat mensen meer naar hun smartphone kijken dan naar het eten! Dat is toch schandalig? Ga je gezellig met vrienden eten en dan wordt het eten koud en je vrienden staren naar de achterkant van jouw telefoon. Het zou VERBODEN moeten worden. In de VS hebben ze daar wat op bedacht. Wie op zijn telefoon kijkt betaalt. Ik stem voor!