“Zet een soundtrack onder je leven” dat is de slogan van muziekdienst Spotify. De dienst bezit tracks voor elk moment. Spotify voorziet het van een soundtrack.
Wat zou het fantastisch zijn als Spotify naast de soundtrack onder je leven ook de soundtrack rondom je leven vast zou leggen.

Shazam

Elke keer wanneer ik een mooi nummer hoor grijp ik naar mijn telefoon en gebruik ik Shazam om de track te achterhalen. Een groot nadeel, er is geen mogelijkheid om automatisch de track naar Spotify te verzenden en in een afspeellijst te zetten. Wat zou het mooi zijn als iedere keer dat ik Shazam gebruik de track automatisch in een Spotify-playlist wordt geplaatst, mijn Shazam-lijst.

Meer dan een functionaliteit

Ik zie dit als meer dan een extra functionaliteit. Het raakt de essentie van dat wat Spotify pretendeert te doen. “Zet een soundtrack onder je leven” komt dan pas echt tot leven. De soundtrack van je leven wordt dan niet een van te voren gemaakte playlist maar daadwerkelijk van je leven.

Bestaat het al

Wellicht bestaat het al lang en ben ik het simpelweg nog niet tegengekomen. Mocht dat het geval zijn, laat het dan vooral weten.