“Wat een uitvinding is dat zeg.” dat is zo’n beetje de meest gehoorde reactie op het zien van mijn handbike. Daar moet ik stiekem om grinniken want dat hoor je mensen nooit zeggen over de fiets waar ze zelf stad en land mee doorkruisen. Maar inderdaad mensen, jullie hebben gelijk! Een handbike is een zegen.

I’m in control

Neem nou afgelopen vrijdag. Ik had een trouwerij in Wageningen wat hier in het gunstigste geval 8,5 km vandaan is. Te ver om te rollen en de regiotaxi is te onvoorspelbaar en levert een hoop stress. Je wilt niet aangekomen als het ja-woord al geklonken heeft maar ook niet nog uren moeten wachten tot het moment suprême. Lang leve de handbike want je weet niet alleen dat je op tijd komt, ook heb je volledige controle over het moment dat je weer naar huis gaat.

Lekker in beweging

Naast dat je alle controle hebt over je gaan en staan is het heerlijk om in beweging te zijn. Zelf je eindbestemming bereiken voelt een stuk beter dan uit de taxi stappen. Daarnaast is al die lichamelijk beweging goed voor je!

Spontaan is echt spontaan

Het hoort een beetje bij “in control”-zijn maar door mijn handbike kan ik spontaan zijn. Ik hoef geen uren vooruit te plannen en dat, dat is zo handig als het lekker weer is. Je hoeft geen taxi te bellen en een uur te wachten wanneer je een terrasje wilt pakken. Je springt, hoppa gewoon op je fiets. Lang leve de handbike. Zonder dit fantastische ding had ik maar een klein wereldje.