Iedere week deel ik met jullie artikelen die de moeite waard zijn om te lezen. Het zijn zo gezegd mijn aanbevelingen. Deze week neem ik je mee langs het nieuwe Apple font, wk rugby, social media bij de politie en een krantendilemma.

The Secret of the Apple’s New San Francisco Fonts

Helvetica was het systeemfont van Apple sinds de eerste iPhone en werd met de komst van Yosemite ook de standaard op een Mac. Met de komst van IOS 9 en El Capitan komt daar verandering in. Helvetica wordt vervangen door San Francisco. The Secret of the Apple’s New San Francisco Fonts geeft je een uitstekend inzicht in het hoe en waarom van het font.

WK Rugby

Het WK Rugby is in volle gang en wordt (volgens mij) voor het eerst live te zien op tv. Mijn advies: kijk zelf eens een wedstrijd, mocht je de spelregels niet kennen dan zijn de commentatoren fantastisch. Ze proberen je echt mee te nemen in het spel. Mocht je er al in willen duiken, kijk dan eens de filmpjes bij RTL 7.

Meer blauw online: zo burgerden social media in bij de politie

Ik hou van social media en dus ben ik gek op artikelen over dit onderwerp. Dit artikel over de politie is een schot in de roos. Dit artikel geeft en mooi inkijkje in het proces van ontwikkeling bij de politie. Maar bovenal hoe mooi social media kan zijn, ook voor grote organisatie als de politie.

In één nacht het internet scannen. Deze onderzoeker bewijst dat het kan

Via internet kun je apparaten binnendringen en hun kwetsbaarheden misbruiken. Een onderzoeker had zo maar even het hele internet op kwetsbaarheden gecontroleerd. Wat dat opleverde lees je in dit stuk.

Het krantendilemma

Blogger Elja Daae schreef over het proces van zoeken naar de juiste krant. Een herkenbaar gevoel en proces. De laatste alinea spreek mij vooral ontzettend aan, ik denk dat ze gelijk heeft. Het krantendilemma door Elja Daae.