Elke week deel ik artikelen die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week onder ander: data-analyse, Twitternetwerken en influencers. Veel leesplezier.

Bewijst het ontslag van Dijkhuizen het tekort van voetbaldata? De logica zegt iets anders

Nog maar drie maanden aangesteld, moest trainer Marinus Dijkhuizen alweer het veld ruimen bij de Britse voetbalclub Brentford FC. Een club die alle belangrijke beslissingen (mede) op basis van data neemt. Reden voor veel journalisten om data-analyse maar helemaal af te wijzen. Dat is een gemiste kans. We moeten ons moeten afvragen is: ‘Wat heb je er precies aan data-analyse, maar bovenal: wat niet?’.

Lees: Bewijst het ontslag van Dijkhuizen het tekort van voetbaldata? De logica zegt iets anders.

Deze ‘vrienden’ beïnvloeden jouw consumentengedrag

Mond-tot-mondreclame is zo oud als de weg naar Rome en wekt veel vertrouwen. Maar hoe kan je als merk deze klassieke vorm van promotie inzetten voor je merk? Maak gebruik van influencers. NRCQ zoomt in op Hoxton Hotel, een nieuw hotel in Amsterdam dat door middel van influencers razend populair werd onder ‘locals’.

Lees: Deze ‘vrienden’ beïnvloeden jouw consumentengedrag

Twitternetwerken: 4 redenen om ze in kaart te brengen [Frankwatching case]

Er is steeds meer behoefte aa  diepgang en context van grote hoeveelheden data. Het is interessant om allerlei statistieken over bijvoorbeeld je Twittergedrag te zien, maar wat zegt dit nu echt? Dit artikel laat zien hoe interessant een netwerkvisualisatie kan zijn, en geeft reden om ze in kaart te brengen.

Lees: Twitternetwerken: 4 redenen om ze in kaart te brengen [Frankwatching case]

Forse boete voor Limburgse regionale omroep L1

Onafhankelijkheid en transparantie zijn essentieel voor een goede (publieke) omroep. Zonder onafhankelijkheid en transparantie kan een omroep zijn publieke taak niet vervullen. Vanwege diverse ernstige overtredingen op het gebied van sponsoring en reclame bestraft het Commissariaat voor de Media de Stichting Omroep Limburg (SOL) met een boete van in totaal 275.500 euro.

Lees: Forse boete voor Limburgse regionale omroep L1

Chaotic Moon Is Building A Fitness Tracker For Wheelchairs

Fitness trackers zijn ontzettend populair, maar vooral gericht op de “lopende” markt. Chaotic Moon brengt daar zéér binnenkort verandering in. Zij zijn bezig met de eerste fitness tracker voor mens geschikt voor mensen in een rolstoel.

Lees: Chaotic Moon Is Building A Fitness Tracker For Wheelchairs