Elke week deel ik artikelen die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week onder ander: 13 communicatie oneliners, de sterke groei van Facebook Messenger en werkt de metered paywall eigenlijk?

‘Bluff your way’ in communicatie met deze 13 oneliners

Het communicatievak is in hoog tempo aan het veranderen. In deze repo met een knipoog vind je 13 oneliners, waarmee jij laat zien dat je weet hoe het zit in communicatieland.

Lees: ‘Bluff your way’ in communicatie met deze 13 oneliners

Sterke groei Facebook Messenger​

Het gebruik van Facebook Messenger is in het afgelopen jaar sterk gestegen. Inmiddels benadert het maandbereik van Facebook Messenger het bereik van WhatsApp, maar wie gebruikt Facebook Messenger precies? Dat en meer cijfers in dit persbericht van GFK

Lees: Sterke groei Facebook Messenger​

Werkt de metered paywall?

Elke zaterdagmorgen verrast Ernst-Jan Pfauth mij met zijn nieuwsbrief over de ontwikkelingen in journalistiek en uitgeven. Deze zaterdag staat de nieuwsbrief in het teken van de metered paywall. Dat is een acquisitiestrategie waarbij je lezers gratis een x-aantal artikelen geeft. Daarna moeten ze een abonnement afsluiten om verder te mogen lezen. De grote vraag: werkt dat?

Lees: Werkt de metered paywall?

Stock photos that don’t suck

Stock fotografie is direct herkenbaar en negen van de tien keer niet wat je echt zoekt. Dat komt enerzijds omdat fotograven foto’s maken die in meerdere situaties gebruikt kunnen worden, anderzijds omdat de kwaliteit (zeker bij gratis stock fotografie) niet optimaal is. Dustin Senos voormalig ‘Head of Design’ bij Medium deelde zijn lijst met websites voor goede stock fotografie.

Lees: Stock photos that don’t suck

Fresku te gast in het programma De Afspraak

De Nederlandse rapper Fresku was te zien in het programma De Afspraak. Hij gaat hier in gesprek over het gebrek aan ‘zwarte muziek’ in Hilversum, de hiphopcultuur. Een van de mooiste uitspraken:

Hiphop is de enige muziek waarin je zoveel informatie in tekst kwijt kan, en dat uitgerekend Hiphop de muzieksoort is die zo aan de oppervlakte blijft, dat stoort me.

Bekijk: Fresku te gast in het programma De Afspraak

Zo krijgt zappen weer zin

De discussie over de Nederlandse Publieke Omroep verzandt al snel in een discussie over de tegenstelling tussen informeren en vermaken. Volgens Rob Wijnberg is de tegenstelling niet het probleem, maar het feit dat je aan beide tegelijk moet voldoen.

Lees: Zo krijgt zappen weer zin