Elke week deel ik artikelen die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week onder ander: waarom Beasts of No Nation ze zien is op Netflix in plaats van de bioscoop, de reden waarom het Nederlands voetbal zo weinig voorstelt en een nieuw font van Adobe voor boeken en e-boeken.

‘Beasts of No Nation’ te zien op Netflix

Een film over kindsoldaten is moeilijk te verkopen. Maar Netflix bood 12 miljoen voor ‘Beasts of No Nation’. “Natuurlijk zou ik graag willen dat mensen mijn film in de bioscoop gaan bekijken. Maar wat ik nog liever wil, is dat zoveel mogelijk mensen de film zien. Netflix biedt daarvoor de beste mogelijkheden, met 65 miljoen abonnees.”. In NRC een interview met de regisseur van deze indrukwekkende film.

Lees: ‘Beasts of No Nation’ te zien op Netflix

Dit is de reden waarom het Nederlandse voetbal zo weinig voorstelt (en Oranje zo slecht speelt)

Is het een kwestie van pech dat Nederland niet op het EK zal verschijnen? Ligt het aan de bondscoach of is er toch iets heel anders aan de hand met het Nederlands Elftal? De Correspondent zocht uit wat de data zegt over het spel bij Oranje.

Lees: Dit is de reden waarom het Nederlandse voetbal zo weinig voorstelt (en Oranje zo slecht speelt)

A Helvetica for readers

Zeldman.com schrijft over een nieuw lettertype van Adobe genaamd Acumin.

“it provides a robust yet water-neutral sans-serif, in a full suite of weights and widths. And unlike the classic pressing of Helvetica that comes on everyone’s computers—but like Helvetica Neue—Acumin contains real italics for every weight and width.”. Het artikel zit vol met links die meer informatie geven over het designproces van Acumin en de bijbehorende website.

Lees: A Helvetica for readers

Get AMP’d: Here’s what publishers need to know about Google’s new plan to speed up your website

Toen Google Accelerated Mobile Pages (AMP) lanceerde was iedereen dol enthousiast. AMP zorgt ervoor dat websites sneller laden en iedereen kan zijn website aansluiten op deze service. Hoera voor het web! Maar wacht eens, hoewel AMP geen gesloten systeem is maakt het geen gebruik van webstandaarden. Dag Open Web, hallo machtsgreep van Google.

Lees Get AMP’d: Here’s what publishers need to know about Google’s new plan to speed up your website