Elke week deel ik artikelen die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week onder andere: de werking van koffie, waarom nieuwe werknemers als eerste naar de klantenservice moeten, en soms maken mensen de wereld ontoegankelijk.

Jiska’s drieluik. Deel 1: Vrijheid

Dat trappen, kapotte liften ontoegankelijk openbaar vervoer en andere praktische zaken de vrijheid van mensen met een beperking ernstig kan beperken is een bekend fenomeen, maar dat het gedrag van mensen voor een ernstige belemmering kan zorgen is minder bekend. Jiska van Wij Staan Op schreef een indringende blog over haar ervaringen.

Lees: Jiska’s drieluik. Deel 1: Vrijheid

Ja, ik ben een gebruiker

Nederland is grootverbruiker van het koffiedrankje maar wat zijn de effecten van koffie op het lichaam? NRC.NEXT neem de effecten graag met je door.

Lees: Ja, ik ben ene gebruiker (via Blendle)

Klantenservice: iedereen moet een keer meedraaien [case]

Amerikaanse bedrijven als Amazon en Olark (makers van livechat software) doen het al langer. Alle (nieuwe) medewerkers draaien verplicht mee op de supportafdeling. Het Nederlandse Savvii Managed WordPress Hosting laat elke medewerker elk kwartaal meedraaien op de supportafdeling. Dit is goed voor het hele bedrijf, de neuzen staan steeds meer de zelfde kant op.

Lees: ##Klantenservice: iedereen moet een keer meedraaien [case]

British guys ride hoverboards past police officers to test if they’re really illegal

21 oktober 2015, de magische datum uit back to the future werd deze week geschiedenis. Vanaf nu kunnen we alleen nog maar back to the past. Daarom dit filmpje van een gozer op een hoverboard. Ze zijn overigens verboden in de UK. Haha! tot volgende week

Lees: British guys ride hoverboards past police officers to test if they’re really illegal