We lezen heel wat af in een week, maar wat zijn artikelen waarvan ik vind dat je ze niet mag missen, kortom wat zijn mijn leestips? Deze week verwijs ik naar prachtig gevisualiseerde data over muziek, veranderingen in de journalistiek en natuurlijk mag een artikel over vluchtelingen niet ontbreken. Veel leesplezier!

The most timeless songs of all-time

Welke hits uit je jeugd zijn nog steeds populair?Polygraph dook in de data van Spotify en vond dat ‘No Diggity’ het vijfde meest gedraaide nummer was uit de jaren negentig.  ‘No Diggity’! Dat nummer is 19 jaar oud! De tijd van de discman en cassettebandjes. Het is leuk om te ontdekken welke klassiekers vandaag nog populair zijn op Spotify maar het mooiste van dit artikel is toch wel de datavisualisatie. Dus altijd al willen weten of  Notorious B.I.G. het van Dr. Dre wint? Je ziet het nu prachtig gevisualiseerd.

Nieuws is pathologisch pessimistisch. Tijd om daar iets aan te doen

Karel Smouter is correspondent Migratie, Religie & Mensenrechten bij de Correspondent. Hij las het boek From Mirrors to Movers dat gaat over het anders vertellen van nieuws. Karel deelt zijn inzichten na aanleiding van het boek. Wellicht zien de koppen van bijvoorbeeld nu.nl er binnenkort heel anders uit.

15 vragen en antwoorden voor wie de draad kwijt is in het vluchtelingendebat

Of je nu wel of geen vluchteling in huis wil nemen, het vluchtelingenprobleem is iets wat ons allemaal aangaat. Mocht je de draad kwijt zijn dan heeft De Correspondent een mooi artikel om te begrijpen wat er nu precies aan de hand is rondom het vluchtelingendebat.

Siri interrupted a White House briefing and it was hilarious

Niet echt een goed artikel, eerder een leuk filmpje met iets wat we in de toekomst waarschijnlijk nog veel vaker gaan meemaken nu Siri — je digitale assistent — altijd aan staat. Ze verstoorde een briefing in het Witte Huis.

Facebook test tijdelijke profielfoto’s

Mensen zetten steeds vaker hun profielfoto in om te laten zien dat ze een goed doel steunen. Facebook springt daar op in en maakt het (binnenkort) mogelijk je profielfoto tijdelijk te doneren.