De afgelopen dagen kwam ik een hoop artikelen tegen die ik interessant vind om te delen. Daarom heb ik deze artikelen even voor jou op een rij gezet. Veel leesplezier.

Is het succes van Drank & Drugs een marketingtruc?

Wat je ook van het nummer vindt, het valt niet te ontkennen dat het Nederlandse hiphopcollectief New Wave verantwoordelijk is voor de zomerhit van 2015: Drank en Drugs. In het artikel “New Wave heeft Drank & Drugs (en een flinke dosis slaapgebrek en geluk)” van De Correspondent lees je alles over het ontstaan van Drank & Drugs. Was het geluk of een slimme marketingtruc?

Tien interessante verhalen over hacken

Wil je meer weten over hacken dan is het verzamelartikel van De Correspondent een zeer goed begin. Met verhalen over onder andere de NSA, Sony en de hack in de Antwerpse haven. Wie niet genoeg heeft aan deze verhalen vindt onder het artikel een boekenlijst. Genoeg leesvoor over hacken dus.

440 terabytes aan Nederlandse privébestanden zijn nu makkelijk doorzoekbaar

Heb jij een harde schijf die verbonden is met het internet (NAS) en heb je daar geen wachtwoord op staan? Dan kan het zo maar zijn die iemand anders ongemerkt in jouw spullen aan het neuzen is. Op Motherboard is het verhaal van Sander Ferdinand te lezen. Hij ontwikkelde een programma dat als een soort Google alle onbeveiligde NAS’sen indexeert. Gewoon omdat het kan, omdat het leuk is. Het programma van Sander is niet publiekelijk toegankelijk maar volgens Sander is het een kwestie van tijd tot iemand hetzelfde maakt.

Dag Google en Twitter, hallo Instagram en Pinterest

Social media zijn en blijven hot. Online adverteren op social media kanalen zit dan ook steeds meer in de strategie van bedrijven. Voorheen waren dit vooral Twitter, Facebook en Google maar in het artikel van NRC Q laat zien hoe platformen zoals Pinterest en Instagram steeds meer in trek zijn voor adverteerders.