‘Less is more they said, so we KISSed the music’ (Keep it simple Stupid) dat kunnen ze weleens hebben gedacht bij ‘Vrije Geluiden’ Vandaag was daar Ane Brun daar te gast en zij speelde een tweetal nummers ‘Dirty Windshield’ en ‘Do you remember’. Over die laatste wil ik het hebben.

Just a guitar


Prachtig, vindt je niet? Alleen maar een gitaar en een prachtige stem. De eenvoud van dit optreden is gelijkertijd de kracht. Door alleen haar stem te gebruiken druipt de emotie er van af. In mijn hoofd springen de associaties en gedachtes heen en weer. Ik verlaat mijn slaapkamer en bevindt mij in de bergen, op de zee of de heide.

Weg is de magie

Je bent enthousiast door wat je zojuist hebt gezien, duikt achter je computer en gaat opzoek naar meer. Youtube is je grote vriend en komt daar je de officiële clip tegen. Als beelddenker ben je benieuwd naar de clip. Maar wat is dit, het mooie eenvoudige nummer van zo even is volgeplakt met drukke drums, een enorme galm en niets lijkt de magie van het mooie nummer op te roepen. Weg zijn de associaties, de mooie beelden en het geweldige gevoel. Gefrustreerd typ je een blog met als boodschap ‘Less is more so please KISS it

Welke versie vinden jullie het mooist?