Redesign is één van de courses die de studenten Communication & Multimedia Design in het eerste blok volgen. In het kader van deze cours was er op de eerste collegedag een lezing van Guido Crolla. Deze lezing gaf een kijkje in de keuken van Guido’s eigen social media gebruik.

Sociaal is samen

Social media is sociaal, samen een medium zijn en dat bleek wel tijdens de lezing. Er was was veel interactie tussen Guido en zijn studenten. Ook maakte hij gebruik van Skype om te bellen met Vera Camilla. Zij is een succesvol blogger over beauty, fashion en lifestyle. Op deze manier werd al snel duidelijk dat je voor een succesvolle blog niet veel meer nodig hebt dan een grote passie.

Met je tweet de wereld in

Guido is een gepassioneerd man als het gaat om nieuwe media. Hij vindt het dan ook fantastisch als studenten nieuwe dingen doen. Zo stond er onverwachts deze tweet op het scherm.

Nooit wetende dat dit al in de eerste les op het scherm getoond zou worden had ik deze tweet in de avond voor het eerste college getweet. vandaag de dag gaan tweet’s dus niet alleen de wereld in, maar ook de collegebanken. Het was schijnbaar vernieuwend om vooraf al over een college te praten.

Andersom denken

Redesign is in mijn visie het opnieuw uitvinden en vormgeven van bestaande merken en/of gedachtes. Om dit te kunnen doen moet je weg uit je normale routine. Draag je riem eens andersom aldus Guido. nou Guido dat kan je vergeten want ik heb geen riem en ga zeker niet staan. Wel ga ik iedere dag iets nieuws doen. Welkom in mijn nieuwe oude wereld.