Zojuist heb ik een LinkedIn checklist ingevuld en daaruit is gebleken dat mijn LinkedInprofiel voor 52% goed is ingevuld. Voor iemand die veel met sociale media bezig is valt dit cijfer enigszins tegen. Aan de andere kant is het verklaarbaar want LinkedIn is een zakelijk netwerk en daar ben ik op dit moment nog te weinig mee bezig.

Weinig diepgang en korte teksten

Het grootste mankement van mijn LinkedInprofiel is het ontbreken van een uitgebreide omschrijving van voorgaande en huidige werkzaamheden. Op dit moment heb ik alleen een hele korte functieomschrijving. Dat is iets zeker iets wat binnenkort mijn aandacht verdient.

Tijd, tijd, het kost tijd,

Het grootste probleem met sociale netwerken (en dus ook met LinkedIn) is dat je ze bij moet houden. Dit kost tijd en tijd is soms ver te zoeken. Aangezien ik op dit moment niet op zoek ben naar een baan heeft het voor mij geen hoge prioriteit en dus zal het nog wel even duren voor mijn LinkedInprofiel up2date en helemaal klaar is.

Een schat aan informatie

Ik besef me heel goed dat LinkedIn een super handige tool kan zijn voor het zoeken naar werk en of een stageplek. Daarnaast bieden de groepen van LinkedIn een schat aan informatie over mijn vakgebied. Professionals die onderling Discussiëren over het vakgebied zijn nou eenmaal een schat aan informatie. Door je te mengen in een discussie kan je laten zien wat jouw point of view is en daarmee waarde toevoegen.

Waarom gebruik je het dan niet?

Als LinkedIn zo waardevol is, waarom gebruik ik het dan niet? Het zou toch super interessant zijn om mij te mengen in de discussies en zo contacten op doen voor later in het werkveld? Ik denk dat het vooral komt doordat ik niet weet waar ik moet beginnen. Hoe zie ik of een netwerk daadwerkelijk interessant is? Hoe weet ik welke informatie daadwerkelijk interesant is voor mijn toekomstige werkgever? En misschien nog wel de belangrijkste vraag, hoe voorkomt ik dat LinkedIn een netwerk wordt dat vooral veel tijd kost en maar weinig oplevert? De kracht van LinkedIn, ik geloof er wel in maar mijn profiel zal voorlopig nog wel even blijven zoals hij nu is.