Typhoon behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is een woordkunstenaar, een man met een groot hart en bovenal een groot muzikant. Op 11 december sluit hij de Lobi Da Basi-tour af in de HMH en ik ben erbij, al heb ik daar wel even over getwijfeld.

“We gaan Lobi Da Basi echt thuisbrengen. Ik wil de warmte, de diepte en het feest in deze nummers extra gaan benadrukken. Juist in december!”
– Typhoon

Twijfel, twijfel, twijfel

Eerder dit jaar was ik bij Typhoon in Arnhem. Het was prachtig, puur genieten en het liefst zou ik de volgende dag weer gaan. Je zou verwachten dat ik afgelopen dinsdag dus direct kaarten heb besteld voor dit afsluitende concert. Maar ik twijfelde, en twijfelde want ik vind niet dat ik een concert verdien.

Alsof ik het perse moet verdienen

 

Gek, het eerste waar ik aan moet denken is of ik wel een concert verdien. Niet of het leuk is, of het energie oplevert maar of ik het verdien. Alsof het leven daarom draait. Mijn eigen bonusbeleid, waarin leuke dingen alleen mogen als ik het verdien. Dat klinkt belachelijk maar toch denk ik dat het bij mij vaak zo werkt.

Lobi Da Basi uit liefde voor mijzelf

Vanavond de knoop doorgehakt en een kaartje gekocht. Losgelaten of ik het verdien en gedacht aan die keer in Arnhem. De levenslessen van deze man en de liefde die ik die avond voelde. Ik ga simpelweg uit liefde voor mijzelf. Dat is reden genoeg.