Mooi dat Spotify, prachtige dienst en een verrijking. Je hebt niet alleen toegang tot duizenden nummers, je kunt ook elkaars speellijsten beluisteren. Prachtig vind ik dat! Zo ontdek je nog eens wat nieuws. Niet alleen nieuwe platen, nee ware pareltjes. Gevonden dankzij je vrienden, onbekende of omdat je toevallig op een afspeellijst stuit.

Hoe achtergrond muziek op de voorgrond komt

Een leven zonder muziek zou ik mij niet kunnen voorstellen. Muziek is altijd aanwezig in mijn leven. Vaak op de achtergrond, en soms bewust op de voorgrond. Er zijn echter nummers die zich niet conformeren aan de door mij zo zorgvuldig uitgekozen plek. Nummers die de voorgrond opeisen. Zo uit het niets, stop waar je maa bezig bent en luister naar mij .

Zojuist gebeurde dat met Down In The Valley van The Head And The Heart. Ik leg de schuld bij de zin:

Lord have mercy on my rough and rowdy ways

Het hoe, wat en waarom kan ik niet uitleggen. Dat is nu ook niet nodig. Laat mij nu maar even geraakt zijn. Zonder dat ik snap waarom en direct een antwoord heb.