Afgelopen week was de co-creatie dag voor de groensector in rivierenland, Eén een van de twee prachtige dagen waar bleek dat studenten en jongeren heel goed weten wat er in de toekomst nodig is om riverenland niet leeg te laten lopen.

Het standaard beeld

Uit gesprekken met studenten van het MBO en VMBO is mij duidelijk geworden dat ze een gebrek hebben aan het juiste beeld van de groensector. De standaard boer met tractor is volgens de studenten niet meer van deze tijd. “Wij hebben behoefte aan een breder beeld van de sector” Aldus één van de studenten.

Persoonlijk contact

Naast een breder beeld van de sector hebben de studenten ook behoefte aan een persoonlijke verbinding met de sector. De studenten zouden graag zien dat de sector zich meer mengt in het schoolleven. Geen saaie schoolbanken, maar ervaren in de natuur.

Mooie locatie

Marienwaerdt een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, middenin het rivierengebied, tussen de plaatsjes Beesd en Tricht was onze locatie voor deze dag. Een prachtige locatie met een hele fijne sfeer die heeft zeker meegeholpen aan het resultaat van deze mooie dag.

Geslaagde dag

Als je het mij vraagt was het een zeer geslaagde dag. De locatie was prachtig, de uitkomst verrassend en zeker iets om mee aan de slag te gaan. Het team werkte heerlijk samen en natuurlijk waren de studenten geweldig.