Een spread zijn twee pagina’s naast elkaar in een magazine. Hoe je deze opmaakt en hoe ze in relatie met elkaar staan is bepalend voor het gevoel wat de pagina geeft. Ik zocht vijf mooie spreads en vertel waarom ik ze mooi vind.

Still Green

Deze spread heb ik gekozen omdat ik het prachtig vind hoe de illustratie en tekst samenwerken.De spread ademt ruimte en overzicht. Leuk detail vind ik dat de afbeelding de hoogte van de tekst bepaald. Het verloop dat in de spread zit zorgt ervoor dat de afbeelding tot leven komt en als het ware van het papier af lijkt te komen. Een groot minpunt van deze spread vindt ik de foto. Door zijn witte achtergrond doet hij compleet afbreuk aan het verder mooie design.

Zero Carbon House

Deze spread viel mij op door zijn prachtige gebruik van witruimte. Net als “still Green” straalt de spread rust uit. Als je de opengevouwen spread goed bekijkt dan zie je dat er relatief weinig tekst is en heel veel ruimte. “Zero Carbon House” heeft mij laten zien dat een kolom niet altijd bovenaan hoeft te beginnen en dat het best zo kan zijn dat de eerste kolom bijna leeg is terwijl de tweede kolom de halve pagina vult.

Lee invite

In een woord prachtig. Het contrast kan niet groter. Een witte afbeelding geheel over twee zwarte pagina’s en dan rechts onderin nog een klein beetje tekst. Enorm sterk, maar vooral ook strak.

 

A piece of pierce

A piece of pierce valt mij op omdat hij voor het grootste gedeelte uit grijstinten bestaat.Een enorme foto die overvloeit in de tekst. Het is dus echt één geheel. Het gebruik van maar één steunkleur vind ik ook sterk gekozen. Zo zijn er een paar elementen die van de pagina springen, maar toch blijft het rustig.

The Oklahoman Review, Issue 001

Mijn favoriete spread! De afwijkende maat vind ik persoonlijk erg mooi, en de combinatie afbeelding links en tekst rechts vind ik heel sterk. Dit is ook de manier zoals ik hem in mijn magazine terug zal laten komen.