Beste mensen, nu is het genoeg! Wij twitteraars pikken het niet langer. De aanwezigheid van ‘het ei’ zou verboden moeten worden. Al die gezichtloze mensen! Twitteren met ‘het ei’ staat symbool voor een identiteitscrisis.

 3 redenen om het ‘het ei’ te vervangen

  1. Herkenbaarheid
  2. Uitstraling
  3. Uniek

Herkenbaarheid

Als je nieuw bent op Twitter dan wil je natuurlijk niets anders dan dat mensen jou gaan volgen. Je bent op Twitter gekomen om informatie te delen en zonder mensen die je tweet’s lezen valt er weinig te delen. Een foto zorgt ervoor dat mensen je gaan herkennen. Hierdoor is de kans op volgers groter.

Uitstraling

Zodra je ‘het ei’ gebruik als profielfoto straal je wat mij betreft het volgende uit:

  • Ik ben vandaag met Twitter begonenn
  • Ik zou niet weten hoe ik een profielfoto upload
  • Ik heb een twitter-account en doe hier niets mee dus volg me ook maar niet.

Dat laatste is natuurlijk het ergste van allemaal. Twitter is een vorm van conversatie. Communiceren zonder dat er iemand luistert is praten tegen een muur. Daar is niks aan.

Uniek

Het hebben van een eigen profielfoto heeft nog een voordeel. Tussen al die mensen ben jij ineens weer uniek. Niemand heeft een foto met jou gezicht erop. Tussen die miljoenen gebruikers ben jij ineens weer uniek.

Dus doe jezelf en de rest van het wereldwijde web een lol en verander je profielfoto. Dit is echt appeltje eitje. Nou ja, eitje?