Apple logoVandaag spreekt men op meerde blogs over hét grote marketinggeheim van Apple. Ze spenderen geen geld aan advertenties. Dat zeg althans de marketingverantwoordelijke van het bedrijf, Phil Schiller, in een rechtzaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen concurrent Samsung.

De tweedelige strategie

Apple heeft een tweedelige marketingstrategie ontwikkeld. Ten eerste rekent het bedrijf op positieve reviews door de media en zodoende zou er vanzelf een buzz ontstaan. Ten tweede maakt Apple veel gebruik van zogenoemde product placement in programma’s en films. Dit betekent dat producten in beeld gebracht worden terwijl ze onderdeel zijn van het verhaal. Een goed voorbeeld hier van is een iMac waarop iemand zit te werken.

40% van de topfilms bevat Apple producten

Volgens het bedrijf Brandchannel, dat dit soort van product placement bijhoudt, waren Apple-toestellen vorig jaar zichtbaar in 40% van de topfilms, bijna dubbel zoveel als de andere topmerken en dat zonder er voor te betalen. Wat dat heeft het bedrijf nog nooit gedaan.

8 minuten Apple in de laatste MI4

Mission Impossible: Ghost Protocol duurt 133 min en van die 133 minuten waren er 8 minuten producten van Apple in beeld.Een ander bedrijf zou18 miljoen euro moeten neerleggen voor die 8 minuten maar Apple wordt tegenwoordig gewoon gevraagd.