
Merkvisie
De Rabobank Groep is een in Nederlandse internationale financiële dienstverlener die vooral de samenwerking zoekt. Ze zijn actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richten ze zich vooral op de food- en agribusiness.
Merkmissie
De Rabobank is ruim honderd jaar geleden opgericht met het idee om samen een bank op te richten, zonder aandeelhouders. Het idee van de coöperatie. Want door samen te werken kan iedereen zich ontplooien zoals hij of zij dat wil. Het idee van samenwerken is niet alleen hun oudste idee, het is ook de visie op de toekomst. Voor de Rabobank betekent samenwerken ook samenleven. Daarom investeren ze in duurzame energie en microkrediet-projecten in Afrika en Azië.
Merkwaarden
De Rabobank bestaat uit zelfstandige lokale Rabobanken en de centrale organisatie Rabobank Nederland met een aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. Als coöperatie zijn ze er voor en door klanten en willen ze bijdragen aan een duurzame economische ontwikkeling.
Merkblofte
Samen sta je sterker en kom je verder dan alleen. Samen zijn we de bank.
Merk-kernconcept
samen
De zeven aspecten van het merkuiterlijk
Zien
Kijkende naar het logo van de Rabobank valt te zien dat de consument centraal staan. Door de plaatsing in het midden is dit de eerste associatie die het logo op zal roepen.
De commercials zien er futuristisch uit. Het gevoel van vooruitgang gonst erdoorheen. Maar ook zekerheid & vertrouwen staan centraal.
Voelen
Zelfverzekerd in de juiste richting lopen dankzij Rabobank
Horen
Tijdens het luisteren naar de commercials van de Rabobank is de kalme, heldere maar vooral zeer deskundige stem opvallend. Je hoort de ervaring.
Proeven
Het boerenleven
Ruiken
Natuur
duurzaamheid
Taal
Heerlijk Helder Hollands
Iconen
Mensen die zekerheid willen, die willen sparen & duurzaam beleggen. klaar voor de toekomst
Samen met Thom Pater geschreven
Bron: Rabobank.nl
Waarom staat dit op Facebook
mmmm dat is een goede vraag, Wij moesten het bloggen, maar waarom dit automatich op Facebook komt… Normaal moet ik er toestemming voor geven.