Is het al 1 maart? ja, de abdicatie van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix is aanstaanden en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal weldra Koning zijn maar wat een gedoe is dat zeg. Koningslied, interview met het koningspaar en natuurlijk de nabeschouwing van de nabeschouwing van datzelfde interview.

Koningslied: met het schaam-oranje op de kaken

Je kunt het niet gemist hebben. Dat gedrocht dat het Koningslied heet zorgt voor veel commotie op de sociale media. Logisch want de melodie doet denken aan een begrafenislied en menig neerlandicus emigreert onmiddellijk bij het horen van de tekst. Je kunt er over zeuren of je gaat naar Paul en Witteman om daar te vertellen wat er mis is. Zeer grappig als je het mij vraagt.

Studenten bieden een alternatief

De twee Utrechtse studenten Allard Amelink en Huib Verhoeven hebben een oplossing bedacht voor het veel bekritiseerde Koningslied. Zij hebben zelf een eigen versie opgenomen. ‘Je bent een koning’ werd vrijdag op YouTube gezet en bleek direct een tegenhanger van het officiële lied. De twee studenten kwamen op het idee tijdens een biertje, een bekende studententactiek voor het bedenken van ideeën.

Koning, koning en nog eens koning

Je kunt de televisie niet aanzetten of het gaat over de troonswisseling, het aanstaande koningspaar of Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix in een overzicht. Niets mis mee maar je kunt je afvragen of we niet een beetje doorslaan. Afgelopen week zag ik een nabeschouwing over de nabeschouwing! Dan schiet je het doel toch voorbij? Mensen worden op een gegeven moment toch koningsmoe? Nog even en het is dertig april tot die tijd zal ik de televisie uitzetten. Ik ben koningsmoe…