Een ware contradictio in terminis* maar toch is het zo. Het gaat zeer langzaam iets beter. Het zijn muizenstapjes maar vergeleken met een maand geleden zijn het reuzensprongen. Een aantal weken terug was ik nog aan bed gekluisterd en nu ben ik twee uur op om vervolgens een uur te gaan liggen. Een heel schematische bedoeling maar het werkt.

Accepteren dat ‘iets’ beter is dan ‘niets’

het schematische leven is niet iets wat ik met liefde doe, maar ik heb weinig keus. Als ik het niet doe dan vraag ik de ene dag zoveel van mijzelf dat ik de volgende dag niets kan. Het liefst zou ik scrips schrijven, bloggen, monteren, leren en genieten van het leven en van mijn vrienden. Maar nu zit dat er gewoon niet in, niet allemaal de zelfde dag in ieder geval. Wat het schematische leven mij vooral leert is dat ‘iets’ beter is dan ‘niets’ en dat twee uur met je vrienden net zo waardevol kan zijn als vier uur. Ik ervaar dat ik er meer van kan genieten dan eerst.

Als de ‘gewone’ dingen weer lukken is het feest

Afgelopen zondag zat ik met een paar vrienden op het terras. Eerder kon ik genieten van die momenten maar afgelopen zondag voelde ik mij als een kind zo blij. Ik zat op het terras en het feit dat het kon maakte het leven tot één groot feest. Een feest waar ik de volgende dag een kater (Niet van de alcohol want ik mag niet drinken) van had, maar de hoge prijs is het waard. Het is gewoon een feest als dingen weer lukken.

Positief blijven is moeilijk maar wel goed

Vaak slaag ik erin om positief te blijven en soms ook niet. Wat ik wil staat soms ver weg van dat wat ik kan. Frusterend, maar er is niet veel aan te doen. Ik moet blij zijn met elk muizenstapje wat mij dichterbij het uiteindelijke doel brengt. Het doel is nog ver weg maar iedere stap is een stap dichter bij het doel.

Nieuwe stappen in aantocht

De komende week ga ik proberen om in de ochtend langer mijn bed uit te zijn. De twee uur wordt als het kan tweeënhalf uur en op deze manier kan ik langzaam gaan bouwen. Daarnaast ga ik deze week proberen om een uur te zwemmen. Ik hoop zo dat het gaat lukken. Soms lijkt het allemaal een eeuwigheid te duren maar dan denk ik maar

Als je wilt weten hoe ver je bent gekomen hoef je alleen maar achterom te kijken.

*volgens mij is het een contradictio in terminis