Instagram

Sinds 28 februari 2016 leg ik mijn wereld vast in zwart-wit op Instagram. Het jaar is bijna voorbij, tijd voor een terugblik met de tien meest gelikete foto’s van 2016. Ik ben natuurlijk geen Selena Gomez met 6 miljoen likes op één foto, maar dit zijn mijn nummer tien tot zes.

10. Time Square – New York

Time Square, zo’n beetje de meest openbare reclamezuil van New York en één van de bekendste plekken ter wereld. Toen ik op Time Square wist ik niet wat mij overkwam. Zoveel reclame, zoveel licht en vooral zoveel mensen. Stiekem wist ik niet hoe snel ik er weg moest komen, maar deze foto is zeker een blijver en goed voor plek nummer 10 in de lijst.

09. Verlaten huis in Ede

Op een middag reed ik door één van de straten waar ik ben opgegroeid en kwam ik dit huis tegen. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat dis huis verlaten is. De natuur heeft haar inmiddels verzwolgen. Goed voor een negende plek in de lijst.

08. Streets in New York

De straten in New York zijn groot en herkenbaar. In dit shot zit alles wat de New Yorkse straten zijn. Een beetje wazig, maar wel heel lekker.

07. En toen was er licht

Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen – Typhoon

Het spel tussen licht en donder is de reden dat ik zwart-witfotografie fantastisch vind. Deze gave lamp van Ikea verspreidt het licht op een unieke manier door de woonkamer. Daar moest ik gewoon een foto van nemen.

06. Schepen in het RIJKS

Het Rijksmuseum is vanwege haar kunst en het gebouw de ideale plek voor een stel prachtige foto’s. Dit schip deed mij denken aan de TV-serie Black Sails, maar bevat natuurlijk prachtige details. Dit is overigens niet de enige foto van het Rijksmuseum, maar volgens jullie wel de mooiste. Met dit schip zijn we gestrand bij de nummer zes. Zaterdag onthul ik de meest gelikete foto van 2016.

Meer zwart-witfoto’s op Instagram?

Wil je meer van mijn zwart-witfoto’s zien? Volg dan mijn Instagram-account Eelco_in_bnw. Wil je nooit meer één foto missen? Vergeet dan niet die follow-knop in te drukken.