4 september is op Het Nationale Park De Hoge Veluwe de 15e editie van de Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) gehouden. Tijdens de MPTTP leggen teams van vier tot acht ruiters een parcours met diverse behendigheidsproeven te paard af. Deelnemers komen uit verschillende landen en dus stikt het van de verschillende uniformen. De een nog mooier dan de andere.

Uniformen hebben iets speciaals als je het mij vraagt

Uniformen zijn vaak prachtig om te zien maar hebben een hele duidelijke taak. Duidelijk maken wie bij elkaar horen en welke functie deze mensen vervullen. Een uniform geeft informatie voor de buitenstaander. Pas op, wij horen bij elkaar, respecteer mij, ik heb een hogere rang. Dat soort dingen. Er zijn trouwens ook uniformen die er echt niet uitzien.

Militaire-Prestatietocht-te-Paard-1

Natuur dichtbij huis

De Militaire Prestatietocht te Paard leek mij er leuk om te zien. De foto’s van voorgaande jaren zagen er spectaculair uit, dus het moest wel echt iets zijn. Eerlijk gezegd viel het een beetje tegen. De indeling was rommelig en het programma niet helder. Een gemiste kans. Maar met Het Nationale Park De Hoge Veluwe als decor was het een genot om naar te kijken. Soms zou ik het bijna vergeten maar voor mooie natuur hoef je helemaal niet ver weg. Zeg nou zelf, dit is toch prachtig:Militaire-Prestatietocht-te-Paard-2