Afgelopen maandag hadden wij in de Vasim in Nijmegen een video-workshop van Jeroen Diks van Rebel Film. De opdracht was eenvoudig en toch complex. Maak in één middag een viral/promo voor Edushock Experience Event. Mijn bloed ging ondanks de enorme kou sneller stromen.

Geef ons een camera, geef ons het vertrouwen

Na een korte uitleg over standpunten, de guldensnede en allerlei andere dingen die belangrijk zijn als je videoreportages of foto’s gaat maken mochten we aan de slag. Een korte brainstorm-sessie bleek het bord veel te klein en binnen 5 minuten was er een shotlist. Let’s shoot!

De Vasim: Een ruimte vol inspiratie

Ik zou je niet kunnen vertellen waarom, maar de Vasim deed mijn hoofd tollen van de creativiteit. Toen ik de plek binnenwandelde kreeg ik de eerste beelden al binnen en even later bleek dat Thom precies de zelfde beelden had gekregen.

Teamwork

Zoals eigenlijk al het hele project was onze kracht het teamwork. Als team zijn wij in staat om gebouwen te verplaatsen en de wereld op zijn kop te zetten. Als je ons teamwork mixed met ons enthousiasme heb je een cocktail van power. Binnen 90 minuten stond er op en klonk het overbekende “it’s a wrap!”

Edit en love

Gisteren volgde deel twee van de workshop; De postproductie! Het geen wat ik het liefste doe. Helaas, ik moest verstek laten gaan. Mijn lichaam was het zat en protesteerde heftig. Het was voor mij een zeer moeilijke keuze om naar huis te gaan. Het was een vreemd om met met een rot gevoel te zitten omdat je het gevoel hebt iedereen in de steek te laten terwijl het team uitspreekt trots te zijn dat ik eens voor mijzelf” kies.

Let’s shock you