Heb jij er genoeg van om tegen het oude design van Facebook aan te kijken? Wil jij toegang tot nieuwe functies zoals graph search, embedded post en voel jij de behoefte om bij iedere update je mood te vertellen? Dan moet je even verder lezen want waarschijnlijk staan al deze functies al lang voor je klaar.

Je doet niets fout, je bent een Nederlander

Natuurlijk heb jij Facebook al lang verteld dat je graag de “nieuwe” newsfeed wilt gebruiken maar toch zit je nog steeds naar het oude design te staren. Geloof mij, je doet niets fout of nou ja, je enige fout is dat je Nederlander bent. Beter gezegd, dat je de Nederlandse taal op Facebook gebruikt. Wanneer je switcht naar Engels zal het nieuwe design waarschijnlijk zichtbaar worden en met het nieuwe design die felbegeerde functies.

Van Nederlands naar Engels

Het veranderen van de taal die Facebook gebruikt is niet heel moeilijk. Ga gewoon naar de algemene accountinstellingen van Facebook en kies bij taal “Engels (US)”.

Taal: Engels (US(

Wanneer je de wijzigingen opslaat zul je zien dat de header direct een ander uiterlijk krijgt. De eerder genoemde functies zijn vrijwel direct beschikbaar. Mocht Engels je niet bevallen dan zit je voorlopig vast aan de ‘oude’ Facebook.

Old-and-New-Facebook

——-

EDIT

Uit de reactie’s op Facebook is gebleken dat het switchen van taal niet voor iedereen de nieuwe “news feed” oplevert. Graph search wordt wel beschikbaar.