De oplettende lezer heeft de afgelopen week gezien dat ik een dag niet gepubliceerd heb. Mijn eerste misser in het plan om iedere dag te bloggen. Eigenlijk baal ik er nog steeds van. Niet dat het een ramp is maar ik nam mij voor om iedere dag te bloggen en dat is niet gelukt. De reden was eigenlijk heel simpel. De dag was voorbij voor ik er erg in had.

Time management

Plannen, plannen, plannen Eelco! Ik hoor het mijn oud docent Nederlands nog zeggen. Als je wilt dat dingen gebeuren zal je ze moeten plannen. Dat klinkt logisch maar werkt dat bij bloggen? Kan je elke dag exact om acht uur een zinvol artikel schrijven zonder het gevoel te krijgen dat het een dwangmatige handeling is? Ik denk van niet. Ik denk dat je moet bloggen wanneer je wilt. Dat pas niet in een agenda, niet binnen een tijdblok van 20 minuten of elke dag op het zelfde tijdstip. Althans dat denk ik.

Inspiratie komt niet op comando

Ik moet ineens denken aan vorig jaar. Toen was het voor het vak Redesign verplicht om altijd en overal een schetsboek bij de hand te hebben. Het argument was eenvoudig: inspiratie komt op onverwachte momenten. Creativiteit laat zich immers niet vangen in een acht uur durende werkdag.

Schetsboek bij de hand

Het is tijd voor een online schetsboek, een notitieblok voor mijn blog, een post-it aan de muur. Heeft iemand een goede tip? Ik heb ooit eens met Evernote gewerkt. Dat beviel goed dus ik ga maar weer eens een poging wagen. Het is denk ik net als mijn schetsboek. Ik moest er gewoon erg aan wennen.

Gewoon een kwestie van doen?!

Maar zoals ik al aangaf was de factor tijd deze keer de boosdoener… daar kan geen Evernote of notitieblok wat aan doen. De enige remedie tegen een te kort aan tijd is het pakken van elk moment dat je wel hebt. Gewoon een kwestie van doen dus.