Deze week is mijn laatste stageweek bij ROC A12, vandaag plaatste ik mijn laatste tweet en activeerde ik mijn ‘out of office’ voor de allerlaatste keer. Nu begint de tijd van loslaten. ,,Ik denk steeds, daar wil ik nog iets mee. Maar het hoeft niet meer. Dat is niet meer aan mij.’’

Het gekke is, je neemt steeds weer afscheid. Steeds als iemand binnenloopt denk Ik: “Wil ik deze persoon de hand schudden en bedanken voor de samenwerking?”. Er zijn zoveel mensen die niet elke dag werken en voor je het weet is de kans verkeken. Dat klinkt misschien wat weemoedig, maar na 14 maanden hoor je volgens sommigen bij het meubilair van de afdeling, en zo voelt het ook.

Mijn stage is voorbij, maar is het werk ook klaar?

Bij ons op de afdeling, Marketing & Communicatie van ROC A12, is het werk nooit af. Het is een continue proces van doorgaan, doorontwikkelen en aandacht verdelen. Veel is afgerond, maar de evenementenkalender moet nog technisch gerealiseerd worden. Er zitten nog honderd ideeën in mijn hoofd en dan heb ik het nog niet over de neiging om obi4wan op de starten om de social mediakanalen te monitoren. Ik voel mij een ware Jedi. Het helpt me te weten dat het in goede handen is…

Of ik blij ben dat het voorbij is…

Er wordt steeds aan mij gevraagd of ik blij ben dat het voorbij is. Natuurlijk ben ik blij. Er ligt geen druk meer, mijn studiepunten zijn binnen. Maar ik ga het missen. Met ons kleine team verzetten wij verschrikkelijk veel werk, dat is een uitdaging op zich. Soms hoor ik mensen klagen en dan denk ik: “Je moest eens weten hoeveel werk sommige eenvoudige dingen kosten.”. Als ik één ding heb geleerd is het wel dat ons werk vaak onderschat wordt. Social media behelst  meer dan 140 teken typen.

“Zijn er ook dingen die je niet gaat missen?”

Haha, natuurlijk! Soms bekroop mij het gevoel dat overal spoed achter zat. Voordat ik het wist lag mijn planning weer bij het grofvuil. Dat heeft zijn charmes, maar zal ik niet snel missen nu ik weer de collegebanken in kruip. Maar ik denk dat ik zelfs dat zo nu en dan zal missen.

Eigenlijk ga ik het allemaal missen.

Ik heb veel kunnen leren bij ROC A12. Niet alleen op mijn vakgebied, maar vooral op persoonlijk vlak. Daarnaast zijn het stuk voor stuk bijzondere mensen met wie ik heb mogen samenwerken. Dat was niet altijd makkelijk, maar leerzaam en bijzonder was het zeker.

Collega’s bedankt!