Wat hebben speciaalbier, whisky, koffie en stroopwafels met elkaar gemeen? Ik ben er dol op. 

Speciaalbier

Ik ben geen man van een simpele Heineken. Niet dat ik mij er te goed voor voel, ik vind het gewoon niet heel lekker. Mij doe je een enorm plezier met een speciaalbier. Bijvoorbeeld een Chimay bleue, Texels Skuumkoppe, Tripel Karmeliet, La Chouffe of gewoon een Brand zwaar blond. Een speciaalbier heeft net dat beetje extra waardoor ik echt kan genieten van iedere slok.

Whisky

Tijdens een whiskyproeverij op een vrijgezellenfeest dronk ik voor het eerst whisky en sindsdien ben ik verkocht. Mijn favoriete whisky is de Chivas Regal van 18 jaar. Whisky is een echte verwennerij voor mij en ik drink daarom vooral bij speciale gebeurtenissen. Zo blijft het speciaal en de fles langer vol. Whisky is immers niet echt goedkoop.

Koffie

Heerlijke zwarte koffie gezet met een percolator, wat kan een mens nog meer wensen om de dag goed te beginnen. De geur alleen al, daar word je toch blij van? Ik wissel mijn koffie nog wel eens maar één van mijn favoriete koffiesoorten is Caffé New York.

Stroopwafels

Bij een lekkere bak koffie hoort een stroopwafel. Die zoete smaak van stroop gecombineerd met het krokante van een wafel. Héérlijk! Als ik niet uitijk eet ik een pak binnen twee dagen op. Het is maar goed dat de stroopwafels in de keuken staan en niet op tafel. Dat is toch een extra drempel voor een tweede stroopwafel.

Natuurlijk ben ik gek op nog meer dingen maar mijn koffie is klaar en die laat ik niet koud worden 🙂

Waar ben jij dol op?