Het nieuws is eigenlijk je dagelijkse dosis ellende. Goed nieuws is immers geen nieuws.Wie deze week het nieuws zag, hoorde over 700 bootvluchtelingen die de dood vonden op zoek naar “Geluk” in Europa en een ruziënde regering in één van de warme zaaltjes van het Binnenhof. Waar kan de bed-bad-broodregeling immers beter besproken worden…

Dat alles maakt mij verdrietig. Ik heb het geluk dat ik ben geboren in Europa, in een land met AAA-rating en een relatief goed huishoudboekje. Ik ken geen oorlog, hoef niet te vechten voor eten en mijn leven is geen moment in gevaar vanwege een andere politieke opvatting. Eigenlijk ben ik een geluksvogel omdat ik ben geboren in dit land.

Mijn hart huilt wanneer mensen vergeten wat voor geluksvogels we zijn omdat we in Nederland zijn geboren. Mijn hart huilt als ik lees dat mensen schrijven “Dat scheelt weer 700 uitkeringen, maal 50 jaar. Kassa.”. Hoe haal je het in je hoofd! De wereld is te klein wanneer MH17 neerstort maar als het dubbele aantal vluchtelingen omkomt dan telt de financiële meevaller…. Ik word er stil van…

Heel stil

Gelukkig zijn er genoeg mensen die er anders over denken.

Bijvoorbeeld: René van Meurs

of Roelof Hemmen

of Petra Tensen

Of de jeugd van tegenwoordig